OBJAVE  V  MEDIJIHOb jubileju novo strelišče

Strelsko društvo Škofja Loka je ob 70-letnici svojega obstoja odprlo novo strelišče. Uredili so ga ob pomoči občine, sponzorjev in z veliko prostovoljnega dela.

Škofja Loka - V kleti komande nekdanje vojašnice je Strelsko društvo Škofja Loka dobilo nove prostore s sodobno urejenim streliščem. Kot je povedal predsednik društva Aleksandar Hadžidaov, se je obnova začela maja lani, od takrat pa so člani društva opravili natanko 2410 ur prostovoljnega dela. Med udarniki še posebej izstopata Janko Platiša s 763 in Adolf Kočar s 363 urami, pa tudi ostali od blizu sto članov so se zelo trudili za ureditev novega strelišča. V klet nekdanje komande so se preselili, ker je bila porušena stavba, kjer so domovali prej, na tem mestu prav tako na območju vojašnice zdaj namreč gradijo nov vrtec.

Strelstvo ima na Loškem že dolgo tradicijo, izvira namreč iz 17. stoletja. Leta 1948 pa so pazniki na Loškem gradu osnovali Strelsko družino bratov Kavčič. Do leta 1957 je štelo okoli dvesto članov, do leta 1990 jih je bilo več kot sto, odtlej pa manj. Leta 2000 so se preimenovali v Strelsko društvo Škofja Loka, smo slišali v uvodu. Ob 70. obletnici ustanovitve društva so članom, ki so dopolnili enako starost kot društvo, podelili priznanja. Prejeli so jih: Nevenka Mandič Orehek, Milenko Štimac, Franc Prezelj in Janez Demšar, zadnji je bil več kot poldrugo desetletje tudi predsednik društva. Kot je dejal sedanji predsednik Aleksander Hadžiaov, so danes ponosni na dosežke svojih članov. Večkrat so bili ekipni prvaki, letos imajo državno prvakinjo med kadetinjami (Teja Barašin), lani je bil državni prvak Matija Demšar, še prej Luka Ušeničnik, tudi Hadžidaov je bil v preteklih letih podprvak. Zadovoljni so, da so dobili nove lepe prostore, ki so jih uredili ob pomoči občine, Zavoda za šport, Športne zveze Škofja Loka in vrste podjetij. Ko so jih uradno odprli, so prvi ob asistenci Teje Barašin in Janka Platiše v tarče ustrelili župan občine Škofja Loka Miha Ješe in podžupana Robert Strah in Tine Radinja.

Besedilo: Danica Zavrl Žlebir

Objavljeno v Gorenjskem glasu, 16. november 2018
Strelsko društvo Škofja Loka je v soboto, 17.06.2017 organiziralo 6. tekmovanje v streljanju z serijsko zračno puško za občinski praznik 2017 občine Škofja Loka.

Tekmovanje smo izvedli zadnjič na starem strelišču v objektu, ki se ruši na njegovem mestu bo stal nov vrtec. V upanju da je to zadnja 12 selitev strelišča. V jeseni 2017, pričnemo vadbo že v novih kletnih prostorih.

V vseh kategorijah je tekmovalo 75 strelk in strelcev iz 8 strelskih društev iz Slovenije.

Pri cicibanih je medaljo prejel Erik Prezelj iz SD Škofja Loka, drugi Taj Šolar SD Lotrič Železniki in tretji Nejc Miklavčič SD Kopačevina, tekmovala je cicibanka Neža Bogataj iz SD Gorenja vas v kategoriji mlajši pionirji pa je zmagal Vid Zorko iz SD Škofja Loka, drugi je bil Maj Prezelj iz SD Lotrič Železniki in tretji Anže Vogrič SD Škofja Loka, tekmovale sta tudi dve mlajši pionirki Ema Jereb iz SD Jožeta Mihevca Idrija in Eva Sovinec iz SD Škofja Loka.

V kategoriji pionirke pa je zmagala Manca Košir iz SD Gorenja vas, Nina Majerle iz SD Tabor Ježica Ljubljana in Nika Kosmač SD Škofja Loka.

Pionirji so se razvrstili: prvi Dominik Ušeničnik SD Gorenja vas, Matic Jelenc SD Škofja Loka in Ambrož Jilek SD Vrhnika.

Članice do 50 let pa Klara Šifrer, Teja Barašin obe iz SD Škofja Loka in Vesna Markelj SD Lotrič Železniki.

Članice nad 50 let pa Greta Kosmač, Francka Mesec Demšar obe iz SD Škofja Loka in Mojca Rus iz SD Vrhnika.

V kategoriji člani pa do 60 let Bojan Lampret SD Vrhnika, Iztok Štular in Marko Škerl oba iz SD Škofja Loka, pri članih nad 60 let pa Janez Demšar, Milenko Štimac in Adolf Kočar vsi iz SD Škofja Loka.

Pokale v ekipnem tekmovanju so prejeli po kategorijah: mlajše kategorije SD Škofja Loka I., SD Jožeta Mihevca Idrija in SD Lotrič Železniki.

Ekipe pionirji pa je zmagala SD Gorenja vas, druga SD Škofja Loka I. in tretja SD Tabor Ježica Ljubljana.

V ekipah članice do 50, člani do 60 let pa SD Škofja Loka I., SD Vrhnika in SD Škofja Loka II. Ekipno članice nad 50 in člani nad 60 pa zmagali iz SD Škofja Loka I., SD Škofja Loka II. in SD Kopačevina.

Podrobne rezultate pa si lahko ogledate na naši spletni strani: sd-skofjaloka.si

 

STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA OBVEŠČA DA SE LAHKO VKLJUČITE V STRELSKI ŠPORT

 

STRELKE in STRELCI

V ponedeljek, 03.09.2018 zopet pričenjamo vadbo za sezono 2018/2019 na  novem 17 mestnem strelišču Strelskega društva Škofja Loka.

Vadba za mlajše kategorije od 8 - 17 leta se prične od 17:00 ure do 18:30 ure, vsak ponedeljek in sredo.

Ostale kategorije strelcev pa od 18:30 ure do 20:00 ure, prav tako v ponedeljek in sredo.  Treningi potekajo tudi ob četrtkih dopoldne za

veterane in veteranke od 09:00 ure do 11:00 ure. O pričetku strelske vadbe obvestite tudi svoje prijatelje, da se nam pridružijo. Vabljeni vsi, ki vas veseli streljanje.

PREISKUSITE OSTRINO SVOJEGA OČESA IN MIRNOST SVOJE ROKE TER SE NAM PRIDRUŽI PRI STRELJANJU

Strelsko društvo Škofja Loka ima od septembra 2018 novo 17 mestno strelišče za zračno orožje na

Partizanski cesti 1 C, Škofja Loka v stavbi vhod zadaj, invalidska klančina - kletni prostorih (stavba bivše Komande) v objektu so še ostale organizacije in društva.

Več informacij pa lahko dobite na naši spletni strani strelsko društvo:

www.sd-skofjaloka.si

Športni pozdrav.


Aleksandar Hadžidaov

PREDSEDNIK